News from elsewhere

2019-02-24
volse.anduin.net

Fra NRK-arkivet: EDB

Bilde © Copyright NRK NRK-arkivet har mange snurrige innslag fra vår nære fortid liggende. For...

2018-12-17
iveerik.wordpress.com

Dansen rundt delingsknappen

I kveld tok Dagsnytt atten på NRK opp spørsmålet om julenissen og slemme og snille barn. Utgangspun...

2019-01-25
volse.anduin.net

2019

Forventningene til året er nok ikke de største. Foto: Harald Eilertsen, CC-BY-4-0. 2019 er h...

2018-09-23
blog.cryptographyengineering.com

Why I’m done with Chrome

This blog is mainly reserved for cryptography, and I try to avoid filling it with random “some...

2018-09-08
spamhaus.org

How has GDPR affected Spam?

GDPR, WHOIS and Spam - how is it all panning out? The real answer is that it is far too...

2018-08-26
vrangtantebrun.wordpress.com

DEN STORE, HEDENSKE POLMJØDTESTEN

Normalt drikker man selvsagt bare hjemmebrygget mjød, men for variasjonens skyld kan man jo også und...

2018-08-05
twobithistory.org

Where Vim Came From

I recently stumbled across a file format known as Intel HEX. As far as I can gather, Intel HEX files...

Generated using Rss2Html version 0.1.3.

  Økokrim om popcorn-time

  okokrim beslag

  NRK’s nyhetslunch har et innslag om utfallet av rettssaken #NUUG, #EFN og #IMC har kjørt mot Økokrim på bakgrunn av deres beslag i domenet popcorn-time.no.

  Det som er opprørende med innslaget er at politiadvokaten får komme med sin fremstilling uten noen motforestillinger fra journalisten i det heletatt. At siden hverken inneholdt den omtalte programvaren, filmer til nedlasting eller noe annet som kan betegnes som brudd på opphavsretten ble forbigått i stillhet. Det prinsipelle i om hvorvidt man har lov til å omtale programvare som Popcorn Time eller ikke ble ikke berørt i det heletatt. Hvorvidt det er lov til å lenke til sider som inneholder programvare som kan krenke opphavsretten ble heller ikke nevnt.

  Videre fremsettes det påstander om at rettighetshavere taper store pengesummer på akkurat denne siden, noe som heldigvis blir tilbakevist av Torgeir Waterhouse, men det høres det ikke ut som om journalisten får helt med seg.

  At saken egentlig ikke handler om popcorn time virket det ikke som om noen av dem skjønte. Ingen argumenterer for at det er lovlig å skaffe seg tilgang til opphavsbeskyttet materiale man ikke har tilgang på. Det er vel heller ingen som tviler på at det er det som utgjør hovedbruken av Popcorn Time og de fleste avleggerne den har fostret. Men derfra til at staten på vegne av rettighetshavere, kan beslaglegge og inndra et domene som omtaler og skriver om denne programvaren er det et langt og skummelt hopp. Det er det som burde være skremmende for flere av oss, og det er det denne rettssaken egentlig handler om.

  For ordens skyld, du kan selv se det arkiverte innholdet av popcorn-time.no her.

  Ønsker du å bidra til å den videre rettssaken for å få avklart hvilke rettigheter staten har til å beslaglegge eller inndra domener kan du donere til saken på sidene til NUUG og EFN.

  Svart fredag

  earth for sale

  Klagingen over at vi har importert den kommersielle halloween-feiringen fra USA har knapt rukket å stilne idet massene stiller seg i kø eller kvesser museklørne for å gjøre best mulige kupp på svartfredag. Mediene er fulle av hjelpsomme artikler om hvordan du kan handle mest mulig til minst mulig pris.

  I en tid hvor verden omtrent knaker i sammenføyningene pga av overforbruk og overbefolkning synes jeg det er bemerkelsesverdig få stemmer som protesterer mot svartfredagshysteriet. Noen er det heldigvis, men de drukner desverre i alle de glorete reklamene for tilbud enten de er réelle eller ei.

  Flere ting er ikke det vi trenger.

  En oppfordring til butikkene: Hva med å heller sette opp prisene, og heller tjene like mye på å selge færre ting? Det ville vi kanskje alle tjene på i lengden?

  50 år med Simula

  simula ieee milestone
  The IEEE Milestone plaque for Simula

  Det er ikke hver dag man får feire legender sammen med legender!

  Det er i år 50 år siden Simula67 så dagens lys. Programmeringsspråket som ble utviklet av Ole-Johan Dahl og Kristen Nygaard på regnesentralen i Oslo er regnet som det første objektorienterte programmeringsspråket, og et pionerarbeid langt forut for sin tid.

  Fjeld-Ljom

  Pressemuséet Fjeld-Ljom på Røros er et artig historieformidlingsprosjekt. Så vidt jeg vet det eneste i sitt slag i Europa. Her produserer de sin egen avis på den gamle måten og med de gamle maskinene, og det i de opprinnelige lokalene til lokalavisen det har fått navnet sitt fra. Omtrent en gang i året eller så stimler de sammen, entusiaster og ildsjeler fra hele Norge for å få maskinene i gang igjen og å få produsert årets avis.

  I år tok også NRK Trøndelag turen for å se hvordan prosessen er når man lager avis med blytyper, flatpresse og nesten glemt fagkunnskap.

  Ramaskrik 2016

  This report from Ramaskrik 2016 has taken way too long to finish. My apologies for that. We’re now only a about a month and a half away from the next Ramaskrik, which I’m very much forwards to it! Anyways here is my report from four days dedicated in full to horror films, beers and socializing with other horror fans.

  howl front
  One of the attractions this year was the screening of Howl from an old train car at Oppdal station.